Skip to main content

Grupul roman de firme NOVA s-a infiintat in anul 1994, fiind o afacere de familie, localizat in Cugir, un oras cu traditie in industrie din zona de centru-vest a Romaniei.

Principalele noastre activitati au fost dedicate de la inceput mecanicii fine si producerii de roti dintate. Complexitatea produselor si serviciilor furnizate de Nova a atins in ultimii ani un nivel ridicat, datorita grijii noastre permanente de a evolua si de fi actuali in tot ceea ce facem. Asadar, in prezent NOVA detine o hala de productie moderna, echipata cu utilaje moderne si centre de prelucrare, in care activeaza oameni instruiti si dedicati, toate conectate de procese atestate ISO 9001.

Resursele noastre actuale includ:

  • un sediu si ateliere de productie cu o suprafata totala de 3 000 mp
  • dotari pentru tratamente termice si brunare
  • 150 de angajati
  • 6 ingineri in departamentul de cercetare-dezvoltare
  • utilaje cu comanda numerica si centre de prelucrare
  • ISO 9001 implementat si certificat de TUV Rheinland.

Grija noastra pentru imbunatatirea continua a fost determinata de catre cerintele tot mai ridicate ale clientilor nostri; astfel, am inceput cu producerea de componente, pe urma subansamble si in final ansamble, toate dupa documentatia clientului.

Din 2008, obiectivele noastre strategice implica dezvoltarea produselor proprii, realizate sub brandul NOVA dupa  documentatie proprie. Astfel, au fost alocate resurse pentru activitati de cercetare si pentru dezvoltarea de produse. Ca o consecinta a eforturilor noastre, NOVA produce in prezent portscule antrenate si fixe pentru strunguri CNC si menghine  pentru freze CNC.

Dedicati evolutiei, ne propunem pentru viitor sa dezvoltam afacerea prin a largi gama de sisteme de prindere produse de NOVA.